Ongeluk buiten jouw schuld? Meld het en bespaar kosten

Een ongeluk zit in een klein hoekje en gebeurt soms buiten jouw eigen schuld om. Bijvoorbeeld door een aanrijding, mishandeling of een hondenbeet. Maak je door zo’n ongeval gebruik van zorg? Dan krijg je in veel van deze vervelende situaties na een tijd een rekening voor het eigen risico. Wist je dat je deze kosten niet altijd hoeft te betalen in deze situaties? Dat scheelt jou én ons geld. We leggen je graag uit hoe dit werkt.

Bespaar kosten dankzij uw melding

Dankzij uw melding kunnen we onderzoeken of de schade veroorzaakt is door een andere partij. Als blijkt dat dit klopt, betaalt de aansprakelijkheidsverzekering van de tegenpartij de zorgkosten aan ons terug. Over de medische kosten van het ongeluk heeft u misschien een rekening gekregen voor uw eigen risico of voor een eigen bijdrage. U heeft dan mogelijk recht op (een gedeeltelijke) teruggave. Het melden van een ongeluk, veroorzaakt door een ander, kan dus voordelig voor u zijn.

Neem contact met ons op

Bent u slachtoffer van een verkeersongeval of een misdrijf? En heeft u als gevolg hiervan medische kosten gemaakt? Vul dan ons ongevallenformulier in.

Ongeval melden